Følelsesmæssig/narcissistisk vold i barndommen og dens konsekvenser i voksenlivet

 


 Følelsesmæssig/narcissistisk vold i barndommen og dens konsekvenser i voksenlivet

Voksne, der blev følelsesmæssigt misbrugt som børn, fortsætter ofte med at lide af det årtier senere. Psykisk og åndelig vold (eller omsorgssvigt) bør tages lige så alvorligt som den fysiske variant. Enhver, der ikke forstår dette, ikke ønsker at forstå det eller ser væk, kan blive medskyldig.

En del af min professionelle hverdag involverer samtaler med voksne, der blev psykisk misbrugt som børn af deres (ofte narcissistiske eller følelsesmæssigt belastede) forældre.
De fleste af disse mennesker lider fortsat under følgerne af misbruget årtier senere – som voksne. Symptomerne kan groft inddeles i ti kategorier:

1. Svært ved at håndtere følelser : Voksne, der blev følelsesmæssigt misbrugt som børn, kan have svært ved at udtrykke og regulere deres følelser. De kan være alt for følsomme, overdrevent sårbare eller for kontrollerende med hensyn til deres følelser.
2. Lavt selvværd : Misbrugte børn udvikler ofte lavt selvværd og følelser af at være værdiløse. Dette kan påvirke deres forhold til andre mennesker og deres succes i livet. De kan føle sig underlegne i forhold som voksne eller mener, at de ikke fortjener at være lykkelige.
3. Gentagelse af giftige adfærdsmønstre : Personer, der oplevede følelsesmæssigt misbrug som børn, kan gentage giftige adfærdsmønstre i deres voksne forhold, både som ofre og gerningsmænd.
4. Vanskeligheder med at danne og vedligeholde sunde relationer : Personer, der blev følelsesmæssigt misbrugt som børn, kan have svært ved at danne og vedligeholde sunde og tætte relationer. De kan have svært ved at stole på andre mennesker, åbne sig følelsesmæssigt og danne varige bånd.
5. Tilbagevendende traumesymptomer : Voksne, der blev følelsesmæssigt misbrugt i barndommen, kan udvise symptomer på traumelidelser såsom angst, depression, PTSD (posttraumatisk stresslidelse) eller andre psykiske problemer. Disse symptomer kan vare i mange år og påvirke hverdagen.
6. Mistillid : De fleste af de mennesker, jeg arbejder med, har ofte svært ved at stole på andre, da de kan have mistet tilliden til omsorg og støtte i deres barndom. Du kan blive tilbagetrukket og fjern for at beskytte dig selv mod yderligere skade.
7. Problemer med intimitet : På grund af det traume, de oplevede, kan mennesker, der blev følelsesmæssigt misbrugt som børn, have svært ved at tillade følelsesmæssig nærhed og intimitet ind i forhold. Dette kan få dem til at holde forhold på afstand eller frygte sårbarhed.
8. Konflikt-averse, lav kritisk evne : De fleste mennesker, der blev følelsesmæssigt misbrugt som børn, kan føle sig utilpas i konfliktsituationer og forsøge at undgå dem. På den anden side kan de være alt for følsomme over for kritik og opføre sig defensivt.
9. Vanedannende adfærd : De kan bruge vanedannende stoffer til at klare den følelsesmæssige smerte og traumatiske oplevelser fra deres barndom.
10. Biografiske pauser : Livet for de mennesker, jeg arbejder med i denne sammenhæng, er præget af kontinuerlige pauser i deres professionelle og private liv.
Disse 10 punkter gør det klart, hvorfor i paragraf 1666 i den tyske civillovbog (BGB) er fare for børns velbefindende klart opdelt i fysisk, mentalt og åndeligt velbefindende. Det illustrerer, at psykisk og psykisk vold (eller omsorgssvigt) bør tages lige så alvorligt som den fysiske variant. Enhver, der ikke forstår dette, ikke ønsker at forstå det eller ser den anden vej, kan blive medskyldig.
Tag et kig. Handle. Så nutidens børn bliver sunde, selvstændige og selvstændige voksne.

Læs mere, den er på tysk, men meget relevant og kan google translates.

Kommentarer

Populære opslag