PTSD og PNSD

 


Post traumatisk stresslidelse eller Post narcissistisk stresslidelse.

Det er blandet andet noget du oplever som følge af mødet med en narcissist. 

Vi skal jo helst undgå at forelske os i dem, fordi vi bliver ødelagt og udsætter os selv for at pådrage os PTDS eller PNSD.
Men det er sgu svært – for de er dæleme gode til at få os lokket ind i deres opdigtede kærlighedsunivers: Too good to be true.

Hvis du er tæt på en narcissist, vil du bemærke, at de kræver og hungrer efter uendelig og umættelig beundring. De ønsker at kontrollere andre, normalt ved at adskille dem fra dem, der støtter og elsker dem.
Samtidig forsøger narcissister  at ødelægge andres selvværd for at øge deres eget. Og nedgørelsen af deres offer er med til, at de får den totale magt over deres offer til sidst.
Man får på sigt frataget sin identitetsfølelse.
Og alle disse handlinger er mere eller mindre krænkende
og ødelæggende for os.

Desværre kan narcissisters toksicitet være ekstremt farlig og forårsage alvorlig psykologisk skade på mennesker, der regelmæssigt udsættes for det.
Efter at have forladt en narcissist, er sansynligheden stor for at gennemgå en periode med hjælpeløshed, angst, raseri eller depression, ligesom det, der opstår efter en traumatisk situation.

Narcissistisk offersyndrom er en klynge af symptomer som desværre kan ende ud i at du som udsat får offer udvikler PNSD.

 Læs færdig: Betina Ekman

Kommentarer

Populære opslag